Ezogelin Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça (domates/biber karışık)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz ve karabiber
- 6-7 su bardağı su veya tavuk suyu
Hazırlanışı:
Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp süzün.
Bir tencerede tereyağını eritin ve doğranmış soğanı kavurun.
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinci tencereye ekleyin, karıştırın.
Su veya tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir tavada kalan tereyağını eritin, nane ve pul biberi ekleyip hafifçe yakın. Bu sosu çorbaya döküp karıştırın.
Çorbayı sıcak olarak servis edin.