Revani
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbet: Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kek: Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün.