Şekerpare
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbet: Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamur: Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve karıştırın. Unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık yerleştirin.
180°C fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.